https://chatbot.denizbank.com/Sdk/Jetlink.js

Menüye Git İçeriğe Git
 

Bireysel Bankacılık

Bireysel müşterilerime özel, yeni bir bankacılık deneyimi!

 

Emekli Bankacılığı

Emeklilerimize özel ürünler ve kampanyalar ile tanışın!

 

Afili Bankacılık

Ayrıcalıkları önünüze seren bankacılık Deniz’de!

 

Özel Bankacılık

DenizBank’ın özel müşterilerine sunduğu ayrıcalıkları keşfedin!

 

KOBİ Bankacılığı

Deniz’in KOBİ’lerimize sunduğu ayrıcalıklı ürün ve hizmetlere ulaşın!

 

Tarım Bankacılığı

Çiftçilerimizin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış tüm çözümlerimizi görün!

 

Kurumsal ve Ticari Bankacılık

Kurumsal müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına özel çözümler Deniz’de!

Afili Plan

Yaşam standartlarının emeklilikte de devam etmesi için Afili Plan!

Hemen Başvur

Genel Bilgiler

Yoğun bir çalışma hayatının ardından emeklilik döneminizin keyfini çıkarabileceğinizden emin olmak istersiniz. MetLife Emeklilik ve Hayat A.Ş.’nin hazırladığı Afili Plan, size afili bir emeklilik sunmak için özel olarak tasarlandı.

Özellikleri

Başlangıç Kapitali

Afili plan için başlangıç katkı payı zorunluluğu belirlenmemiştir. Yine de bir başlangıç katkı payı yatırmanız tavsiye edilir, çünkü planınız için toplu bir katkı emeklilik gelirinizi de olumlu yönde etkileyecektir. Bireysel emeklilik sisteminde birikimleriniz büyüdükçe fon yatırım getiriniz de büyür.

Katkı Payı

Minimum katkı payı tutarı 1200 TL'dir.*

*Güncel minimum katkı payı tutarı planlar arası farklılık gösterebilir, bilgi için satış temsilcinizle görüşebilir veya 0 850 222 0 638 (MET) MetLife İletişim Merkezimizi arayabilirsiniz.

Giriş Aidatı

Bu plan kapsamında sisteme giriş anında peşin giriş aidatı tahsil edilmemektedir.

Emeklilik hakkının kullanılması veya vefat, sakatlık ya da şirketin tasfiyesi gibi zorunlu nedenlerle ayrılma durumları haricinde, 5 yıllık sözleşme süresi dolmadan ayrılma veya başka bir şirkete aktarım durumunda, her yıl için aylık brüt asgari ücretin %8,5’ine karşılık gelen maktu tutarın ilgili sözleşmenin beşinci yılı sonuna kadar olan süreye karşılık gelen ve ayrılma tarihine kadar şirket tarafından tahsil edilmemiş olan kısmı, katılımcının bireysel emeklilik hesabındaki birikiminden ertelenmiş giriş aidatı şeklinde indirilebilir.

Yönetim Gideri Kesintisi

Sözleşmenin ilk yılı yönetim gider kesintisi uygulanmaz. 2. ve 5.yıllar arasında her yıl için ilgili takvim yılının ilk 6 ayında geçerli olan aylık brüt asgari ücretin %8,5’ine karşılık gelen maktu tutar sözleşme yılı başında birikimlerden indirme suretiyle tahsil edilir. Sözleşmenin 6.yılından itibaren giriş aidatı ve yönetim gideri kapsamında herhangi bir kesinti yapılmaz.

Plan Kapsamında Sunulan Fonlar ve Toplam Gider Kesinti Oranları

Plan Kapsamında Sunulan Fonlar ve Toplam Gider Kesinti Oranları

Emeklilik Yatırım Fonu Fon İşletim Gideri Kesintisi
Altın Fonu Yüz binde 3
Para Piyasası Fonu Yüz binde 3
Esnek Fon Yüz binde 5,25
Tahvil Bono Fon Yüz binde 5,25
Döviz Fon Yüz binde 6,25
Hisse Fon Yüz binde 6,25

Sözleşmeye ilişkin yapılan katkı payı ödemeleri için devlet tarafından ödenen devlet katkısının fon varlık değeri üzerinden en fazla günlük yüz binde 1 oranında fon toplam gider kesintisi yapılır. MetLife Emeklilik Yatırım Fonlarına ilişkin sürekli bilgilendirme formları, performans bilgileri ve detaylı bilgilere www.metlife.com.tr internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Ödemeye Ara Verme Kesintisi

Ödemeye ara verme kesintisi uygulanmamaktadır.

Emeklilik yatırım fonları, fon karma performansları ve kamuoyu sürekli bilgilendirme formları için tıklayınız.

Sıkça Sorulan Sorular

Afilli Plan İçin Başlangıç katkı payı var mı?

Afili Plan için başlangıç katkı payı zorunluluğu belirlenmemiştir. Ancak, başlangıç katkı payı yapılması tavsiye edilir. Bu nedenle, başlangıçta planınıza bir miktar katkıda bulunmanız, emeklilik döneminizde elde edeceğiniz geliri olumlu yönde etkileyebilir. Toplu bir katkı yapmanın, planınıza daha fazla sermaye sağlayarak, uzun vadeli birikimlerinizi artıracağı ve dolayısıyla emeklilik gelirinizi güçlendireceği düşünülmektedir.

Bireysel emeklilikte birikimleriniz arttıkça, fon yatırım getiriniz de büyür. Bu büyüme, zaman içinde katılımcıların birikimlerinin değerini artırma potansiyeline sahip olduğu anlamına gelir. Bu nedenle, planınıza düzenli olarak katkıda bulunmanın önemi büyüktür. Düzenli katkılar, zamanla büyüyen bir birikim potansiyeli sağlar ve böylece emeklilik döneminde daha güçlü bir finansal duruş elde etmenize yardımcı olur. Düzenli katkılar, uzun vadeli birikim stratejinizi destekler ve zaman içinde daha büyük getirilere olanak tanır. Planınıza katkıda bulunmayı düzenli bir alışkanlık haline getirmek, finansal geleceğinizi güçlendirmenin önemli bir yoludur.

Afilli Plan’da Devlet Katkısı ne kadardır?

Devlet Katkısı, Bireysel Emeklilik katılımcılarına ödedikleri katkı payının %30'u oranında ek katkı sağlar.

Afilli Plan’da Devlet Katkısından yararlanmak için genel şartlar nelerdir?

Bireysel Emeklilik Sistemi kapsamında Devlet Katkısı'ndan yararlanabilmek için belirli bir süre sistemde kalmak gerekmektedir. Devlet katkısından faydalanmak için asgari olarak 3 yıl süreyle sistemde kalmanız gerekir. Ancak, bu katkı ve varsa getirilerin dağılımı, sistemde geçirilen süreye bağlı olarak değişir. En az 6 yıl sistemde kalanlar, Devlet katkısı ve varsa getirilerin %35'ine, en az 10 yıl sistemde kalanlar ise %60'ına hak kazanır. Dolayısıyla, sisteme katılan bireylerin uzun vadeli birikimlerini artırmak ve dolayısıyla emeklilik dönemlerinde daha güçlü bir finansal duruşa sahip olmak için uzun süre sistemde kalmaları önemlidir.

Ayrıca, emeklilik hakkı kazananlarla vefat veya maluliyet nedeniyle sistemden ayrılanlar, sistemde geçirdikleri süre ne olursa olsun tamamına hak kazanırlar. Bu durum, bireylerin beklenmedik yaşam olayları karşısında finansal güvencelerini korumasını sağlar. Bu kurallar, bireysel emeklilik sistemine katılan bireylerin sistemde kaldıkları süre boyunca devletin sağladığı katkıları ve getirileri nasıl elde edeceklerini belirler. Sistemde daha uzun süre kalmak, daha yüksek oranda devlet katkısı ve getirilere hak kazanma fırsatını artırır ve böylece emeklilik döneminde daha sağlam bir finansal duruş elde etmeye yardımcı olur.

Bu nedenle, bireysel emeklilik sistemine katılan bireylerin, sistemde kalmayı ve uzun vadeli birikimlerini artırmayı hedeflemeleri önemlidir. Uzun vadeli düşünmek ve sabırlı bir şekilde birikimlerini artırmak, emeklilik dönemlerinde daha güçlü bir finansal güvenceye sahip olmalarını sağlayacaktır.

Afilli Plan’da Emeklilik Yatırım Fonları nelerdir?

Emeklilik yatırım fonları, katkı paylarının değerlendirildiği yatırım araçlarıdır. Emeklilik Plus Plan dahilinde, birikimlerinizi Altın Fonu, Para Piyasası Fonu, Esnek Fon, Tahvil Bono Fon, Hisse Fon ve Döviz Fonu’nda değerlendirebilirsiniz.

Afilli Emeklilik planında değişiklik yapılabilir mi?

Emeklilik planınızda yılda 4 kere, fon dağılımınızda yılda 12 kere değişiklik yapabilirsiniz.

Afilli Plan’da En düşük katkı payından fazla ödeme yapılabilir mi?

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde en düşük katkı payından daha fazla ödeme yapma imkanınız bulunmaktadır ve hatta bu yapmanız önerilir. Ne kadar yüksek yatırım yaparsanız, birikimlerinizin o kadar artacağı bilinmektedir. Bu nedenle, sistemde birikimlerinizi artırmak ve emeklilik döneminizde daha sağlam bir finansal duruş elde etmek için en düşük katkı payı miktarını aşmayı düşünebilirsiniz.

Ek yatırımlarınız, emeklilik döneminizde elde edeceğiniz geliri artırabilir ve finansal güvenliğinizi güçlendirebilir. Yapacağınız ek katkılar, sistemde daha uzun vadeli birikimlerinizi artırarak, geleceğe daha güçlü bir mali temelle hazırlanmanıza yardımcı olur. Ayrıca, ek katkılarınızın getirileri de zaman içinde büyüyebilir ve böylece emeklilik döneminizde daha fazla gelir elde etmenizi sağlayabilir.

Bu nedenle, bireysel emeklilik hesabınızı düzenli olarak kontrol ederek ve gerektiğinde ek katkılar yaparak, emeklilik döneminizde daha iyi bir mali durum elde etmek için adımlar atabilirsiniz. Yüksek yatırım yapmanın, uzun vadede daha fazla birikim sağlayabileceğini unutmayarak, finansal geleceğinizi güvence altına alabilirsiniz.

Afilli Plan’da Vergi kesintisi var mı?

Bireysel Emeklilik Sistemi'nden ayrılmanız durumunda stopaj sadece getiri üzerinden alınır. 10 yıldan az süreyle katkı payı yatırarak ayrılmanız durumunda getiri üzerinden %15, 10 yıl süre ile katkı payı yatırıp, emeklilik hakkınızı kazanmadan ayrılmanız durumunda getiri üzerinden %10 stopaj uygulanır. En az 10 yıl katkı payı yatırıp, emeklilik hakkını kazanmanız ya da vefat veya sakatlık nedeniyle sistemden ayrılmanız durumunda ise %5 stopaj alınmaktadır.

Afilli Plan’a dahil olmak için yaş sınırı var mı?

Plana dahil olmak için 18 yaşını doldurmanız yeterlidir.

Afilli Plan’da Emekli olma şartı nedir?

Sistemde en az 10 yıl kaldığınızda ve 56 yaşını doldurduğunuzda emekliliğe hak kazanabilirsiniz.