Menüye Git İçeriğe Git
 

Bireysel Bankacılık

Bireysel müşterilerime özel, yeni bir bankacılık deneyimi!

 

Emekli Bankacılığı

Emeklilerimize özel ürünler ve kampanyalar ile tanışın!

 

Afili Bankacılık

Ayrıcalıkları önünüze seren bankacılık Deniz’de!

 

Özel Bankacılık

DenizBank’ın özel müşterilerine sunduğu ayrıcalıkları keşfedin!

 

KOBİ Bankacılığı

Deniz’in KOBİ’lerimize sunduğu ayrıcalıklı ürün ve hizmetlere ulaşın!

 

Kurumsal ve Ticari Bankacılık

Kurumsal müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına özel çözümler Deniz’de!

 

Tarım Bankacılığı

Çiftçilerimizin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış tüm çözümlerimizi görün!

POS Cihazı Nasıl Kullanılır ve Başvuru Süreci

Günümüz perakende sektöründe, işletmelerin satış işlemlerini yönetmek ve ödemeleri kabul etmek için kullandığı teknolojik araçlardan biri olan POS (Point of Sale) cihazları, işletmelerin verimliliğini artıran ve müşteri memnuniyetini sağlayan önemli bir unsurdur. POS cihazları, alışveriş deneyimini daha hızlı, güvenli ve pratik hale getirirken, işletmelere satışları izleme, stok yönetimi yapma ve finansal verileri kaydetme gibi önemli işlevler sunar.

POS Cihazı Nedir?

POS (Point of Sale), perakende satış işlemlerinin gerçekleştirildiği noktayı ifade eden bir terimdir. Genellikle mağaza kasalarında, restoranlarda, otellerde ve benzeri işletmelerde kullanılır. Müşterilerin ürünleri satın alırken ödeme yapmalarını sağlayan bu cihazlar, kredi kartı, banka kartı veya diğer ödeme yöntemlerini kabul edebilir. POS cihazları, satış işlemlerinin hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar ve işletmelerin ödemeleri kayıt altına almasına yardımcı olur. Bu cihazlar genellikle bir dokunmatik ekran, kart okuyucu, yazıcı ve bağlantı portları gibi özelliklere sahiptir..

POS Cihazı Türleri Nelerdir?

Yazarkasa POS Cihazı; Yazar Kasa POS dediğimiz Ödeme Kaydedici Cihaz, yani kısa adıyla ÖKC, aslında teknik olarak yazarkasa ile POS makinesini birleştiren özelliğe sahiptir. Yazılım ve donanım olarak da yeni nesil teknolojilerle donatılmıştır. Yazar kasa POS cihazlarından her türlü işletmenin satış işleri yapılabilir. Yazar kasa POS cihazları, bugüne kadar kullanılan yazar kasalardan çok daha yüksek güvenliklidir. Aynı zamanda en son teknik özelliklere sahip olacak şekilde güncellenebilir.

Yazar Kasa POS / ÖKC (Ödeme Kaydedici Cihaz), teknik olarak yazarkasa ile POS makinesinin birleştiği, yazılımsal ve donanımsal olarak yeni nesil teknolojilerle donatılan ve bugüne kadar kullanılan yazar kasalardan çok daha fazla teknik özelliğe ve güvenliğe sahiptir.

Mobil POS; Günümüz şartlarının önemli ödeme araçlarından biri olan seyyar POS makineleri, perakende ya da toptan satış yapan tüm işletmeler için yüksek müşteri memnuniyeti sağlayan bir çözümdür.

Sanal POS; İş yerlerinin tablet ve cep telefonu gibi mobil cihazlardan hızlı ve güvenli bir şekilde ödeme almalarını sağlayan bir POS uygulamasıdır. Uygulama sayesinde yapılan satışlar takip edilebilir. Hesaba geçen tutarlar görüntülenebilir.

Bonus POS; Bonus kartı olan müşterilerinize özel taksitler, puan kazanma fırsatı ve biriken Bonus puanlar ile dev üye işyeri ağından alışveriş yapma olanağı tanır.

Dövizli POS; Özellikle turizm bölgelerinde ve turistik lokasyonlarda hizmet veren işletmeler için sunulan DenizBank Dövizli POS uygulaması, müşterilerinize mal ve hizmet alımında kolaylık sağlarken size de avantaj kazandırır. Rakiplerinizden bir adım önde olmak için Dövizli POS kullanabilir, yabancı para biriminden ödeme yapmak isteyenleri işletmenize çekerek cironuzu arttırabilirsiniz.

Adsl POS; Sabit POS, işletmelerin müşterilerden kredi kartı, banka kartı gibi ödeme yöntemleriyle ödeme almasını sağlar. Genellikle sabit bir yere yerleştirilen elektronik cihaz oldukları için “sabit POS” olarak adlandırılır. Mağazalar, restoranlar, marketler ve birçok satış noktalarında geçerlidir. Oldukça yaygın olarak kullanılan bu cihaz, genellikle kablolu internet bağlantısı ya da telefon bağlantısı ile çalışır. Kasa sistemleriyle entegredir. Ödeme işlemlerinin ardından müşterilere fiş verebilmek için entegre bir yazıcıya sahiptir. Mağaza, restoran, otel, hizmet sektörü gibi pek çok alışverişlerinizde kolay kullanım, hızlı ödeme ve güvenli satış sağlar.

Mail Order / Telefon Order POS; İşletmenizden mal veya hizmet almak isteyen müşteriniz dünyanın neresinde olursa olsun, sadece kart bilgilerini sağlayarak ödeme alabilirsiniz. Ön ödeme almanız gereken durumlarda, rezervasyonlarda, uzak mesafeli satışlarda ve ön siparişlerde müşterinize sunacağınız kolaylık sayesinde karşılıklı olarak zamandan kazanabilir, iş potansiyelinizi artırabilirsiniz.

Standart POS; DenizBank’ın ticari bankacılık müşterilerinden üye iş yerlerine özel olarak sunduğu üründür. Tahsilatlarını tek çekim olarak yapan, taksitlendirme seçeneği kullanmayan işletmeler için uygundur.

POS Cihazı Nasıl Kullanılır?

POS cihazı kullanımı oldukça basittir. POS cihazından halledeceğiniz işlemler cihazın ana ekranındaki seçeneklerde bulunmaktadır. Buradan ödemelerinizi yapabilir, iade ve iptal işlemleri yapabilir ve gün sonu raporlarınızı alabilirsiniz.

POS cihazıyla satış yapmak için;

  • Ürün veya hizmet tutarını girdikten sonra, "Giriş" tuşuna basın ve satış işlemini başlatın.
  • Miktarı doğrulamak için tekrar "Giriş" tuşunu kullanın ve alınacak ürün veya hizmetin miktarını belirleyin.
  • Şimdi ödeme adımına geçin. Ödemeyi manyetik şerit, çip veya temassız ödeme yöntemleriyle gerçekleştirebilirsiniz.
  • Temassız ödeme yapmak için kartı POS cihazına yaklaştırın, çipli ödeme için kartı çip okuyucusuna takın veya manyetik ödeme yapmak için kartı cihazın yan tarafındaki şeritten geçirin.
  • Karttan ödeme alındıktan sonra, peşin satış veya taksitli satış gibi uygun seçeneği seçin.
  • Müşteriden kart şifresini girmesini isteyin ve işlemi onaylayın.
  • Son olarak, POS cihazı slip kağıdını bastıracak ve ilk nüshasını müşteriye vererek işlemi tamamlayacaktır. Diğer nüshayı ise işletme tarafında saklayın.

POS Ücretleri Ne Kadardır?

POS cihazı ücretleri cihazlara göre değişebilmektedir. Mobil POS ve Sabit POS’lar banka sahipliğindedir. Bu nedenle yalnızca POS Yönetimi ve Hizmet Ücreti alınmaktadır.

Yazarkasa POSlar ise mükellefin sahipliğinde demirbaşlar olması gerektiği için müşteri tarafından piyasadan satın alınan cihazlardır. Bu cihazlar için ise yine POS Yönetimi ve Hizmet Ücreti alınmaktadır. Ücretler aylık olarak hesaplanır. Güncel bilgiler için Denizbank’ın web sitesi ziyaret edilebilir.

POS Başvurusu Nasıl Yapılır?

POS başvurusu yapmak için öncelikle işletmenizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini belirleyin. Hangi ödeme yöntemlerini kabul etmek istediğinizi, satış hacminizi, işlem hızını ve diğer gereksinimleri göz önünde bulundurarak bir liste yapın.MobilDeniz üzerinden ya da müşteri hizmetlerini arayarak POS başvuru hakkında bilgi alınız ve gerekli evrakları hazırlayınız. Başvuru formu ve gereken belgeleri hazırladıktan sonra başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvurunuz tarafımızdan incelenerek sizlere olumlu ya da olumsuz geri dönüş sağlanacaktır. Başvurunuz onaylandıktan sonra POS cihazınızın kurulumu ve kullanımı hakkında eğitim alacaksınız. Bu, cihazın nasıl kullanılacağı, ödemelerin nasıl işleneceği ve raporların nasıl alınacağı gibi konuları içerebilir. Kurulum tamamlandıktan ve eğitim alındıktan sonra, POS cihazlarınızı kullanmaya başlayabilirsiniz. Müşterilerinizin ödemelerini kabul edebilir ve işletmenizin satışlarını yönetmek için POS hizmetlerini kullanabilirsiniz.

Bu metinde yer alan ifadeler, finansal bilgiler, birikim ve tasarruf önerileri, genel yorum ve tavsiyeler içermektedir. Ancak, bu tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel olarak sunulmaktadır. Bu tavsiyeler, herkesin farklı mali durumları ve risk-getiri tercihleri olduğunu göz önünde bulundurarak genel nitelikte sunulmuştur. Dolayısıyla, kişisel mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilirler. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım, birikim veya tasarruf kararı verilmesi ve hareket edilmesi, beklediğiniz sonuçları elde etmenizi garantilemeyebilir. Bu yazıdaki bilgileri değerlendirirken, kendi mali danışmanınızla veya bir yatırım uzmanıyla görüşmeniz önemlidir.

İlginizi Çekebilir

başvuru

Temettü Nedir? Nasıl Alınır?

başvuru

Güvenli Online Alışverişlerde CVV Kodu Nedir?

başvuru

Kartlarda Hızlı Ödeme : Temassız Ödeme Nedir ve Limiti Nedir?