https://chatbot.denizbank.com/Sdk/Jetlink.js

Menüye Git İçeriğe Git
 

Bireysel Bankacılık

Bireysel müşterilerime özel, yeni bir bankacılık deneyimi!

 

Emekli Bankacılığı

Emeklilerimize özel ürünler ve kampanyalar ile tanışın!

 

Afili Bankacılık

Ayrıcalıkları önünüze seren bankacılık Deniz’de!

 

Özel Bankacılık

DenizBank’ın özel müşterilerine sunduğu ayrıcalıkları keşfedin!

 

KOBİ Bankacılığı

Deniz’in KOBİ’lerimize sunduğu ayrıcalıklı ürün ve hizmetlere ulaşın!

 

Tarım Bankacılığı

Çiftçilerimizin ihtiyaçlarına göre hazırlanmış tüm çözümlerimizi görün!

 

Kurumsal ve Ticari Bankacılık

Kurumsal müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarına özel çözümler Deniz’de!

Kümes Hayvanları Sigortası

Tarım sigortalarında yeni bir dönem başlıyor...

Genel Bilgiler

Gözünüz gibi baktığınız, en iyi verimi almak için gece gündüz çalıştığınız, ekmek tekneniz kümes hayvanlarınızı riske atmak istemezsiniz değil mi?

Gelin DenizBank'a, hayvanlarınızı güvence altına alalım, zor gününüzde yanınızda olalım.

Kümes Hayvanları Sigorta Priminizin Yarısını Ödemek İster Misiniz?

Tarım ve Orman Bakanlığı kayıt sistemlerine kayıtlı, bio güvenlik ve hijyen tedbirleri alınmış, kapalı tesislerde yetiştirilen kümes hayvanları ile açık ve yarı açık sistemde yetiştirilen kümes hayvanları sigorta kapsamında! Primin %50 si devlet tarafından karşılanıyor!

Teminat Kapsamında Olan Riskleriniz

  • 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununa göre, ihbarı mecburi bulaşıcı hastalıklar hariç olmak üzere her türlü kanatlı hayvan hastalıkları (Açık ve yarı açık sistemde yetiştirilen kümes hayvanları sadece Dar Kapsamlı Tarife kapsamında sigortalanabilmekte olup, Dar Kapsamlı Tarifede, tüm hastalıklar teminat dışıdır.),
  • Her türlü kaza ve zehirlenmeler,
  • Yangın veya infilâk,

sebebiyle meydana gelen ölüm, itlaf ve mecburi kesimler nedeniyle, sigortalının doğrudan doğruya uğradığı zararlar, Genel Şartlar ile Tarife ve Talimatlar çerçevesinde sigorta kapsamındadır.

İsteğe bağlı olarak ve ek prim alınması koşuluyla;

  • Salmonella test sonuçları menfi olan işletmelerde pullorum ve kanatlı tifosu (tavuk tifosu) hastalıkları nedeniyle meydana gelen ölümler ve mecburi kesimler sonucu sigortalının doğrudan uğrayacağı maddi zararlar teminat altına alınabilir. (Açık ve yarı açık sistemde yetiştirilen kümes hayvanları sadece Dar Kapsamlı Tarife kapsamında sigortalanabilmekte olup, Dar Kapsamlı Tarifede, tüm hastalıklar teminat dışıdır.)

Avantajlarınız Nelerdir?

  • Toplam poliçe priminizin yarısı Devlet tarafından karşılanacaktır.
  • Poliçe priminizi "DenizBank Üretici Kartı" ile sorunsuz bir şekilde ödeme kolaylığına sahipsiniz.
  • Priminizin %25'ini peşin, kalan %75'lik kısmını da 5 eşit taksitte ödeyebilirsiniz.
  • Hasar halinde, tazminatlarınızı en kısa zamanda alabileceksiniz...

Sıkça Sorulan Sorular

Kümes Hayvanları Sigortasına nasıl sahip olabilirsiniz?

Size en yakın DenizBank Şubesine gitmeniz yeterli.

Prim ödemelerinizi nasıl yapabilirsiniz?

Kümes Hayvanları Hayat Sigortasında, poliçede yazılı primin %50'si Devlet tarafından karşılanır. Sigortalı tarafından ödenecek olan primin %25'i peşin alınır, kalan prim tutarı da en fazla 5 taksitle tahsil edilir.

**Sadece Geniş Kapsamlı Broiler sigortalarında primin tamamı peşin tahsil edilir.

Hasar anında ne yapmalısınız?

Kümes Hayvanları Hayat Sigortasında, teminat kapsamında olan bir riskin gerçekleşmesi halinde; sigorta ettiren/sigortalı, rizikonun gerçekleştiğini öğrendiği tarihten itibaren en geç 24 saat içinde, doğrudan ya da acente aracılığı ile TARSİM ÇAĞRI MERKEZİNE (0850 250 82 77) hasar ihbarını yapar. Ayrıca; “TARSİM MOBİL” uygulaması ile sigortalı/sigorta ettiren tarafından zamandan ve mekandan bağımsız olarak hasar ihbarları doğrudan yapılabilmektedir.

Kümes Hayvanları Hayat Sigortasında; Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından görevlendirilen Tarım Sigortaları Havuzu Veteriner Hekim eksper, hasar ihbarı yapılan hayvanları / kümesi en kısa süre içerisinde görüp, gerekli incelemesini yaparak "Kümes Hayvanları Hasar Raporunu” düzenler. Hasar dosyası tamamlanarak kesinleşmiş tazminat miktarları en geç 30 gün içinde yine Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından sigortalıya banka kanalıyla ödenir.

Hasar dosyasının tamamlanmasından sonra, kesinleşmiş tazminat miktarları, en geç 30 gün içinde yine Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından sigortalıya banka kanalıyla ödenir.

Kümes Hayvanları Sigortası nedir?

Kümes hayvancılığı, günümüzün en fazla rağbet edilen hayvancılık türlerinden biridir. Tavukçuluk, geçtiğimiz yıl dünya genelinde en fazla genişliğe sahip hayvancılık dalı olmuştur. Arıcılık benzeri hayvancılık türlerinin aksine kümes hayvancılığı tıpkı küçükbaş ya da büyükbaş hayvancılık gibi söz konusu hayvanın hem ürettiği hem de eti üzerinde gelir temin edilen bir geçim alanıdır. Önemli bir geçim alanı olan kümes hayvancılığının teşvik edilmesi ve sigortalanması bankalar için öncelik arz etmektedir. Denizbank’ın, “Tarım sigortalarında yeni bir dönem başlıyor”, sloganı ile duyurduğu tarım sigortası türleri arasında hatta başında Kümes Hayvanları Sigortası’nın bulunması da bundandır. Kümes Hayvanları Sigortası, üreticinin hayvanlarını başlarına gelebilecek hemen her türlü riske karşı koruyarak üreticinin ciddi bir maddi kayba uğramasını engellemeye yardımcı bir sigorta türüdür. Kümes Hayvanları Sigortası, kümes hayvancılığına büyük yatırımlarda bulunmuş kişilerin karşılaşabileceği ciddi kazalar ve olumsuzluklar için mutlaka yaptırmaları gereken bir sigortadır.

Kümes Hayvanları Sigortası’ndan yararlanabilmek için öncelikle ilgili kümes hayvanlarının Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kayıt sistemlerine geçirtilmesi gerekir. Bu prosedürün sebebi kümes hayvanlarının kontrol altında bulunmaları ve kullanılacakları gıda sektöründe sağlık konusunda herhangi bir zarara yol açmamalarıdır. İkinci şart ise sigorta yapılacak olan kümes hayvanlarının biyogüvenlik ve hijyen tedbirlerinin alınmış olduğu kapalı, yarı açık ya da açık tesislerde yetiştirilmeleridir.

Kümes Hayvanları Sigortası’na kabul edilecek şartı sağlayan hayvanlardan sonra hayvanların hangi olumsuzluklarla karşılaşması durumunda sigorta kapsamında tazminat hakkına sahip olacaklarıdır. Sigorta kapsamından yararlanabilmek için gerekli olan durumlar;

1. 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’na göre, ihbarı mecburi tutulan bulaşıcı hastalıklar hariç olmak üzere her türlü hayvan hastalıkları (Açık ya da yarı açık sistemde yetiştirilen kümes hayvanları sadece dar kapsamlı tarife çerçevesinde sigorta edilebilmektedir. Dar kapsamlı tarifede ise tüm hastalıklar verilecek teminatın dışındadır.)

2. Her türlü kaza ve zehirlenmeler

3. Yangın ya da infilak dolayısıyla meydana gelen ölüm, itlaf ve yahut mecburi kesimler; sebebi ile sigortalının doğrudan doğruya uğradığı zararlar, Genel Şartlar ile Tarife ve Talimatlarla beraber teminat edilmekte ve sigorta kapsamında değerlendirilmektedir.

Bu karşılaşılacak olumsuz durumlara ek olarak, isteğe bağlı olmak kaydıyla ek prim alınması şartı ile; Salmonella test sonuçları olumlu olmayan işletmelerde pullorum ve kanatlı tifosu (tavuk tifosu) hastalıkları nedeniyle meydana gelen ölümler ve mecburi kesimler sonucu sigortalının doğrudan uğrayacağı maddi zararlar teminat altına alınabilir. (Açık ya da yarı açık sistemde yetiştirilen kümes hayvanları sadece Dar Kapsamlı Tarife kapsamında sigortalanabilmekte olup, Dar Kapsamlı Tarifede, tüm hastalıklar teminat dışıdır.)

Sigortanın işleyebilmesi için önce en yakın Denizbank şubesine gidip sigorta için başvuruda bulunması gereklidir. Sigortaya girmeye hak kazandıktan sonra, Kümes Hayvanları Sigortası’nın işleyebilmesi için önce olumsuz şartların meydana gelmesi beklenir. Yukarıda sıralanan olumsuzluklardan herhangi birinin meydana gelmesi durumunda evvela bu durum ihbar edilmelidir. Şubeye gitmenin ardından teminat kapsamındaki kazaların hangisi karşısında sigorta yaptırmak istendiği belirlenir. Gereken primin yatırılması ve belgenin oluşturulması ile poliçeleşme süreci devam eder. Herhangi bir hasar meydana geldiği takdirde Kümes Hayvanları Sigortası’nın işleme girebilmesi için en geç 24 saat içerisinde Tarım Sigortalar Havuzu (TARSİM) çağrı merkezine ihbarda bulunmalıdır. Bu ihbar ya 0850 250 82 77 nolu telefon numarasını aramak suretiyle ya da akıllı telefonlara indirilebilen TARSİM Mobil uygulaması üzerinden yapılabilir. Yapılan ihbar üzerine hasar tespitine gelen Tarım Sigorta Havuzu eksperinin onayı üzerine tazminat süreci başlar. Sigortalının bir ay içerisinde tazminatını alması ile sona erer.

Kümes Hayvanları Sigortası, kümes hayvancılığı ile geçinen kişilerin ve ailelerin geleceklerini güvence altına almak adına mutlaka yaptırmaları lazım gelen bir sigorta türüdür.

Kümes Hayvanları Sigortası poliçeleşme süreci nasıl işler?

Sigorta şirketlerince karşılıklı güven ilişkisine dayanarak sunulan hizmet şartlarının tüm detayları ile belirtildiği yazılı belgeye “sigorta poliçesi” denir. Poliçe, sigortanın işleyebilmesi için vücuda getirilmesi lazım gelen bir belgedir. Poliçe olmadan ne sigortanın mahiyeti belli olur ne de sigorta yaptıran sigortalı kişinin zararı karşılığında alabileceği tazminat.

Kümes Hayvanları Sigortası’nın poliçeleşme süreci, sigorta yaptırmak isteyen kişinin ona en yakın konumda bulunan Denizbank şubesine gitmesi ile başlar. Şubeye gitmenin ardından teminat kapsamındaki kazaların hangisi karşısında sigorta yaptırmak istendiği belirlenir. Gereken primin yatırılması ve belgenin oluşturulması ile poliçeleşme süreci devam eder. Herhangi bir hasar meydana geldiği takdirde hasar tespitine gelen Tarım Sigorta Havuzu eksperinin onayı üzerine tazminat süreci başlar. Sigortalının bir ay içerisinde tazminatını alması ile sona erer.

Kümes Hayvanları Sigortası’nda primlerin ödemesi nasıldır?

DenizBank’taki Kümes Hayvanları Sigortası’nda primlerin ödemesinde epey kolaylık sağlanmaktadır. Bu kolaylıklardan ilki toplam poliçe ücretinin %50’sinin devlet tarafından karşılanıyor oluşudur. İkinci kolaylık, primin %25’inin peşin, kalan %75’inin beş eşit taksitle ödenebilmesidir. Ayrıca poliçe primleri, “DenizBank Üretici Kartı” sayesinde zorluk yaşanmadan ödenebilmektedir. Bu ödemeler yapıldıktan sonra yaşanacak her türlü olumsuzluktan sonra tazminat ödemesi gerçekleşecektir.

Kümes Hayvanları Sigortası’na kabul edilecek hayvanlar hangileridir?

Kümes Hayvanları Sigortası’nın kapsamına giren hayvanlar; tavuk, horoz, ördek, kaz, hindi, güvercin ve bıldırcındır.